Kemendy Tradicionális Pezsgőműhely

Elza utca 27., Budapest, Magyarország
https://kemendypezsgomuhely.hu
kemendy.pezsgomuhely@gmail.com
06202298098
Vasárnap Zárva | Hétfő Zárva | Kedd Zárva | Szerda Zárva | Csütörtök Zárva | Péntek Zárva | Szombat Zárva

"Családunk szőlőtermesztéssel és borkészítéssel kapcsolatos története visszanyúlik a II. világháború előtti időszakra. Atyai nagyapám Kemendy Lajos, aki tulajdonképpen erdésznek tanult a Balaton- felvidék egy csodálatos területének, a dörgicsei Piarista rend birtokának vincellére volt. Itt érte családunkat az úgynevezett „felszabadulás”. Édeasapám családja a tóhoz közeli Balatonakaliban telepedett le, itt kezdett új életet. Nagyapám munkaszerető családfőként és szőlész-borász lévén pincét csinált a szomszéd hegyen Fenyén. Gyerekként nyaranta, de néha telente is sok időt töltöttem vele, és soha nem lehet elfeledni az itt hallott történeteket. Az egyik legemlékezetesebb a misebor szállítása volt a Balaton befagyott jegén. Édesapámmal Kemendy Lászlóval már közösen a 70-es években ásott balatonarácsi pincéje, és a pince fölé épített ház volt a kis vállalkozásunk ötlet-bölcsője.


Jelenleg édesapám öccse, Miklós és Balaton másik oldalán élő a Kemendy Pista “bátyám” segítik szőlős ügyeinket. Édesapámmal már veszprémi lakosként és arácsi diákként is rengetegidőt időt töltöttünk együtt a kis arácsi ” birtokon”. Az itteni Balatonfüredi Szakközépiskolában tanultam szőlészkedni -borászkodni. 1988-ban végeztem a Budapesti Kertészeti Egyetemen, mint borász italtechnológus. Mivel a szüleimnek jelentősebb vagyona illetve szőlőterülete nem volt, vállalkozást nem tudtunk indítani, így 2015-ig nagyvállalati struktúrában dolgoztam.


A Kemendy Tradicionális Pezsgőműhely Kft. elindítója jómagam, ifjabb Kemendy László volt. Egy nehéz de határozott döntés utáni izgalmas időszak kezdődött másfél évvel ezelőtt. Kicsit talán amatőr módon , de annál nagyobb szeretettel és aktivitással keresem azt az utat mely finom , harmonikus, kiegyensúlyozott pezsgő illat és ízvilághoz vezet. Segítségül szolgálnak közel 30 évnyi tapasztalataim és ismeretanyagom.


Mint minden cégnél, itt is fontos a jövőkép kialakítása. Idősebbik fiam Kemendy Kristóf segít ebben, aki a család ötleteit a barátok igényeit összefogja, és a céget a folyamatosan változó ízvilág képére formálja és nem kis feladatként meg-meg újítja.


Eredeti célunk és egyben a vállalkozás lényege az volt, hogy barátainknak, ismerőseinknek finom pezsgőket készítsünk, olyat amelyeknél nem kell magyarázkodni , megmagyarázni, mit, hol és mikor kell érezni, miért ilyen vagy olyan a stílusa. Egyszerűen jó ivású legyen, és örömét lelje benne aki megkóstolja.


Ma úgy látjuk, hogy ez az apró vállalkozás jellegéből adódóan kis mennyiségeben kuriózumokat tud előállítani. Képesek vagyunk finom jó szerkezetű alapborokból, szigorú higiéniai viszonyok között, precíz technológiával, érdekes, limitált szériájú pezsgőket készíteni. A minőség nem lehet kérdés mert a mi pezsgőink fogyasztója egyben a barátságával is kitüntet minket, és mi pedig szeretnénk a barátainkat minden évben eg -egy jó pezsgővel meglepni."


- Kemendy László

A helyszín

Elza utca 27., Budapest, Magyarország
https://kemendypezsgomuhely.hu
kemendy.pezsgomuhely@gmail.com
06202298098

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Impresszum

- elnök -
Laposa Bence

- központi email cím -
balatonikor@kostolom.hu