A pince alapkövét 2001-ben raktuk le, de családunk szőlőhöz és borhoz való kötődése jóval korábbi eredetű. A család apai ága közel kétszáz éve csopaki, míg az anyai ág káli-medencei. Mindkét vonal hozta magával a szőlő és bor szeretetét, valamint a borkészítés hagyományát. A mai birtok alapját a 90-es évek elején kárpótlásként visszakapott parányi családi szőlő jelentette.
Az évek alatt folyamatosan bővítettük a birtokot, növeltük a pincét és a gasztronómiai kontextus erősítéseként megnyitottuk regionális gourmet konyhát vivő éttermünket is. Jelenleg bő 10 hektáros birtokméretnél tartunk, Csopak mellett Tihanyban valamint a Káli-medencében, a Fekete-hegyen vannak területeink. Csak saját szőlőt dolgozunk fel, a borkészítés minden mozzanata a csopaki birtokon történik. Évente 25-30 ezer palack bort töltünk le. A szőlőben és a pincében egyaránt célunk, hogy a borvidék legnemesebb hagyományaira alapozva és a nagyvilágról méretet véve készítsünk egyedi, izgalmas, a termőhely karakterét hűen tükröző borokat.
A gasztronómiai kontextus erősítéseként a pincészetnél működő MÁRGA bisztrónk a birtok boraival és regionális konyhájával egész évben nyitva áll a látogatók előtt.
Borkóstolás 10 főtől, előre egyeztetett időpontban. (trezor@szentdonat.hu, +36 20 352-5560) A Márga Bisztróban, illetve nyáron a Bortrezorban kisebb létszámmal is lehetőség van a borok kóstolására, fogyasztására.