Lavender Terasz

Dózsa György u. 75., Balatonvilágos, Magyarország
www.lavenderterasz.hu
hello@lavenderterasz.hu
+36309958545
Vasárnap 00:00:00 - 00:00:00 | Hétfő 00:00:00 - 00:00:00 | Kedd 00:00:00 - 00:00:00 | Szerda 00:00:00 - 00:00:00 | Csütörtök 00:00:00 - 00:00:00 | Péntek 00:00:00 - 00:00:00 | Szombat 00:00:00 - 00:00:00
“Voltál már úgy, hogy beültél egy helyre, és egyszer csak azt vetted észre, hogy jól érzed magad...?”
 
2016 májusától Lavender Terasz néven egész évben üzemelő étterem-panziónk a “Balaton kapujának” (a főváros felől az M7-en érkezők szempontjából ez mindenképpen helytálló) is titulált Balatonvilágoson, az autópálya lehajtójától mindössze 1400 méterre található. A szerencsés elhelyezkedéshez még hozzájárul a Budapest-Nagykanizsa fő vasútvonalon levő Balatonaliga megállóhely 150 méteres távolsága, és a tókerülő kerékpárút közelsége, ami történetesen az épület előtt halad el. Az ingatlan nagy területű zöldövezetben található. Szomszédságában dombos-ligetes terület, illetve egy nagy, füves focipálya terül el. A Balaton part 400 m távolságra van amit a Club Aligán keresztül lehet elérni. A Club Aligát az idősebbeknek nem kell bemutatni. Ez volt az előző rendszer vezetőinek szigorúan őrzött pihenőhelye. A mostanra kissé “retro” hangulatú óriási terület egy kitűnő és nyáron sem túlzsúfolt strandot, kikötőt foglal magában.
 
Éttermünk fúziós konyhájának vezetője, Pálinkás Zsolt chef, aki a házias ízektől a különleges ételekig terjedő repertoárral büszkélkedik. Külön büszkeségünk a steak-választék (aktuális újdonságunk az egyetlen Hazai Tisztavérű WAGYU Marhatenyészetből származó WAGYU-steak), a fatüzeléses kemencében sült, eredeti recept alapján és olasz alapanyagokból készült pizza, valamint Chefünk saját, különleges, szénhidrátcsökkentett lisztjéből (REALDIET) készült főételek, desszertek (ami akár pizza is lehet), miket fogyókúrázók is lelkiismeretfurdalás nélkül is fogyaszthatnak.
 
Borválasztékunk -egyetlen kivétellel- hazai termelők kitűnő termékeiből áll. Ha nem ismernénk és kedvelnénk a településen levő HEDON sörfőzde kézműves söreit, akkor is tartanánk őket már csak lokálpatriotizmusunk miatt is, azonban úgy, hogy nagy a kereslet ezen kézműves sörök iránt, a kellemeset köthetjük össze a hasznossal.
 
Panziónk felújított szobái fűthetőek-hűthetőek és szintén egész évben várják Vendégeinket. Különböző csomagajánlataink teszik érdekessé és/vagy pihentetővé az itt tartózkodást a nyári főszezonon kívül is.
 
A tulajdonosi hátteret illetően...
Sosem voltunk vendéglátósok. (Egy külön történet persze, hogy akkor miért is vágtunk bele.) Talán ennek is köszönhető, hogy mi nem elsősorban “gazdaságossági” oldalról közelítjük meg a Vendéglátást, hanem az “amit mi is elvárunk, ha vendégként megyünk bárhova” szemszögből. Majd az idő igazolja, hogy mennyire helytálló, vagy éppen bukásra ítéltetett a mi elgondolásunk.
Egy biztos!
Minden Kedves Vendégünket szeretettel várunk az év minden napján!

A helyszín

Dózsa György u. 75., Balatonvilágos, Magyarország
www.lavenderterasz.hu
hello@lavenderterasz.hu
+36309958545

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Impresszum

- elnök -
Laposa Bence

- központi email cím -
balatonikor@kostolom.hu