A Balaton északi partján, a Tapolcai-medencében fekvő Csobánc hegy az egyik legszebb vulkanikus hegy Magyarországon. Itt található birtokunk központja és szőlőültetvényeink jelentős része. 17 hektár saját szőlőterület mellett további 6 hektárról dolgozunk fel szőlőt a Badacsonyi borvidéken. A különleges geológiai adottságok, a hő-visszatartó bazalt talaj és a Balaton közelségének köszönhető mikroklíma együttes hatásai teszik lehetővé, hogy különleges minőségű borokat alkossunk. Testes, száraz borokat, mély gyümölcsösséggel, erőteljes ásványossággal, határozott savakkal, magas extrakt tartalommal és hosszú érlelhetőséggel. Fő fajtánk kétségtelenül az Olaszrizling, amely nagyon szépen közvetíti a csobánci terroir karaktert, így "a terroir nagyköveteként" tudjuk használni. Ezt a fajtát mindenképpen meg kell őriznünk, annak ellenére, hogy Magyarországon kívül nem könnyű eladni. Az első időktől foglalkozunk Rajnai rizlinggel is. Ez a szőlőnk Badacsonyban van és a német rizlingekhez hasonló karaktert testesít meg. A Zöldveltelini véletlenül került a repertoárba. A ház körüli területeken ez volt ültetve, amikor hozzánk került, de nagyon boldog vagyok, mert annak ellenére, hogy az osztrák Zöldvelteliniket egyeduralkodónak tartják, a nemzetközi sommelier-k nagyon szeretik a borunkat. Volt kalandunk a Hárslevelűvel és a Szürkebaráttal is, de inkább a Sauvignon blanc-nak és a Chardonnay-nek szavaztunk bizalmat. Ez utóbbi nagyon szépen mutat a vulkanikus talajon, igazán alkalmas arra, hogy általa megmutassuk a talaj potenciálját.