Pálffy Szőlőbirtok és Pince

Fő u. 40. , Köveskál, Magyarország
http://www.palffypince.hu
palffykoveskal@outlook.com
36309275713
Vasárnap Zárva | Hétfő Zárva | Kedd Zárva | Szerda Zárva | Csütörtök Zárva | Péntek Zárva | Szombat Zárva

Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy, Cserekút, Kisgyepű és Csákvölgy dűlőiben fekszenek. A jelenlegi 16 ha területen Olaszrizling, Szürkebarát, Tramini, Furmint, Juhfark, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir és Syrah szőlőt termelünk. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudjuk szüretelni. A szőlő növényvédelménél nem használunk kemény szereket, nem használunk atka és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomírtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszünk. Boraink jellegzetes ízét a vulkánikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványi anyagtartalom kedvezően befolyásolja. Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád házi királyainknak szállított Káli-medence borai újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak.

A pincészet borai

Cabernet Sauvignon
2013
Syrah
2013
Káli Királyi Mál Olaszrizling
2015
Káli Királyi Fekete-hegy Olaszrizling
2015
Káli Királyi Furmint
2015
Törökugrató Rozé Cuvée
2016
Birtokbor Vörös Cuvée
2015
Syrah
2015
Tramini
2015
Káli Királyi "Riválisok" Cuvée
2015
Káli Birtokbor Fehér
2015
Káli Fekete-hegy Olaszrizling
2016

Hírek

Bővült a Junibor csapata
Pálffy Attila borászt is új tagjai közé választotta a Junibor Egyesület, ami idén öt új taggal bővült, így már negyvennégy fővel működik a borászok új generációját összefogó Junibor, a Fiatal Borászok Egyesülete. Az egyesület 2008-ban alakult, eredetileg 40 év alatti borászokat tömörít meghívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről minden évben. Céljuk egy olyan közösség létrehozása volt, amely a jövő borászgenerá- ciójának szakmai fejlődését biztosítja.– A legfontosabb számunkra, hogy egymást segítsük, és ezáltal egyre jobb, a fogyasztók által szerethető borokat készítsünk. A saját tanulásunk és továbbfejlődésünk mellett nem titkoltan azt is szeretnénk, ha a saját generációnkat meg tudnánk szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítunk a borfogyasztók ifjú generációjával való kapcsolattartásra – mondta el Hernyák Tomi, a Junibor elnöke. Pálffy Attila borászt tagjai közé választotta a Junibor Egyesület Fotó: archív Idén negyvenen jelentkeztek az egyesületbe, és húsz borász mutathatta be borait. Közülük öten válhattak taggá, köztük a Káli-medence fiatal borásza, Pálffy Attila is a tagok közé került.– Nekem sok barátom és ismerősöm van már bent az egyesületben, és ők biztattak, hogy jelentkezzek. Bár még nem tudom, hogy pontosan milyen feladataim lesznek, de a tagság egyszerre lehetőség és feladat is. A Junibor nyitott, modern gondolkodású társaság, ahol többféle borfilozófia is elfér egymás mellett, a lényeg, hogy a megszületett borok kifogástalanok legyenek – mondta el lapunknak a borász. Az egyesületi tagok elsősorban tapasztalatcserével segítik egymást, de egy borbárhálózaton keresztül boraikat értékesítik is.– A családunk kétszáz éve él Köveskálon, és mindig foglalkozott borral. Komolyan 1998-ban kezdtük el a gazdálkodást, most tizennyolc hektárt művelünk édesapámmal és a testvéremmel. Van egy borteraszunk, ahol helyben értékesítünk, de borainkországszerte megtalálhatóak. Mindig próbálunk fejlődni és újítani, célunk, hogy a legmagasabb minőségben tudjuk a termőhelyünket bemutatni. A tagfelvétel valamilyen szinten elismerése is az eddigi munkánknak, bizonyítja, hogy jó úton haladunk – fejezte be Pálffy Attila. Forrás: veol.hu

Események

19
02. 22.
Furmint Napok - Köveskál
Helyszín: Köveskál
Február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február: a helyi vendéglátók összefogásából megszületett Furmint Napok keretében a Pálffy Pincészet, a Káli Kövek Borászat, a Káli Art Inn, a Kővirág és a Mi A Kő második alkalommal szentel három teljes napot a szőlőfajtának balatoni, somlói és tokaji borászok részvételével. Borvacsorák, furmintra hangolt különlegességek, személyes hangvételű borkóstolók, izgalmas beszélgetések és hamisítatlan “káli-hangulat” várja az érdeklődőket február 22-24. között Köveskálon! SZOMBATI PROGRAMOKA szombati napon 2 alkalommal, 3 helyszínen, összesen 6 ültetett kóstolón kerülhetnek közelebb a Furminthoz a borbarátok. A 3-4 borász részvételével zajló beszélgetéseket a boros szféra ismert alakjai moderálják, ahol a résztvevő pincészetek tételeinek kóstolására is sor kerül majd. 12:00-13:30 Pálffy Pince – Balatoni FurmintokBeszélget: Pálffy Gyula (Pálffy Pince), Sümegi Gábor (Skrabski Pince), Barcza Bálint (Barcza Pincészet)Moderátor: Pampetrics Milán (Pampetrics Borkereskedés) 12:00-13:30 Káli Kövek - Balatoni FurmintokBeszélget: Szabó Gyula (Káli Kövek Borászat), Sike Balázs (Skizo Borház), Spiegelberg István (Spiegelberg Kézműves Borpince)Moderátor: Tóth Ádám (Pláne Badacsony) 12:00-13:30 Káli Art Inn – Balatoni FurmintokBeszélget: Trombitás Tamás (Trombitás Borház), Ruppert Márton (Gilvesy Pincészet), Cartwright Eva (Somlói Borok Boltja)Moderátor: Juhász Krisztián (Borkonyha, Textúra) 15:00-16:30 Pálffy Pince - Furmintok és BuborékokBeszélget: Pálffy Gyula (Pálffy Pince), Várszegi György (Kreinbacher Birtok), Baranyai Péter (Garamvári Szőlőbirtok), Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis)Moderátor: Blazsovszky Péter (Babel Budapest) 15:00-16:30 Káli Kövek - A Furmint mint házasításBeszélget: Szabó Gyula (Káli Kövek Borászat), Jásdi Attila (Jásdi Pince), Homonna Attila (Homonna Birtok), Pálffy Attila (Pálffy Pince), Egly Márk (Egly Szőlőbirtok és Pincészet)Moderátor: Kézdy Dániel (Aszu Prime, Furmint Február) 15:00-16:30 Káli Art Inn - Gyengébb? Nem! - FurmintokBeszélget: Laposa Zsófia (Laposa Birtok), Ujvári Vivien (Barta Pince), Zsirai Kata (Zsirai Pincészet), Berecz Stephanie (Kikelet Pince)Moderátor: Szabó Edit (Borsmenta) JEGYVÁSÁRLÁS:https://bit.ly/2M90uli A programokon való részvétel minden kóstoló esetében regisztrációhoz kötött, jegyek korlátozott számban kaphatóak. Jegyár: 11.000,- / fő, amely tartalmazza a szombati kóstolókon való részvételi lehetőséget, valamint azok borsorát. KÍSÉRŐPROGRAMOKNapközben, valamint a kóstolók befejeztével a Kővirág, a Mi A Kő egy, csak erre az alkalomra összeállított furmintra hangolt menüsorral várja az érdeklődőket, a falu két végében található pincészetnél pedig kötetlen borozás során ismerkedhetnek meg a borbarátok a Pálffy Pince és a Káli Kövek Borászat teljes szortimentjével. Az estére a Káli Art Innben ültetett furmint borvacsorával készülnek, melynek során Juhász Krisztián, a budapesti Michelin-csillagos Borkonyha sommelierje lesz a vendégek segítségére a borok világában.Vasárnap dűlőtúra, brunch és pezsgős reggeli búcsúztatja a Káli-medence látogatóit.

A helyszín

Fő u. 40. , Köveskál, Magyarország
http://www.palffypince.hu
palffykoveskal@outlook.com
36309275713

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Impresszum

- elnök -
Laposa Bence

- központi email cím -
info@kostolom.hu

- telefonszám -
+36703608169