2020. 10. 10. 03:00 - 2020. 10. 10. 06:00

Badacsonyi történetek dr. Laposa Józseffel - III.

Szervező: Hableány
Hableány
Park utca 26., Badacsonytomaj, Magyarország

Sztorizás és kalandozás a borvidék történelmében keresztbe-kasul Laposa Józseffel ›› // Az előadást mindenképp megtartjuk online, vagy személyesen.

A harmadik téma: A Badacsonyi borvidék -elsősorban Badacsony - kiemelkedő építészeti értékei.

Édesapánk Laposa József egyértelműen a borvidék egyik meghatározó alakja, több évtizede van jelen, számos borral, borvidékkel kapcsolatos könyv, tanulmány, esszé származik tőle. Ő és édesanyánk, a badacsonyi származású Barabás Eleonóra, vagy ahogy itt mindenki hívja, Nóri néni tették le a birtok alapjait, vásárolták az első területeket a kiemelt dűlőkön. Ha valaki, akkor édesapánk sokat tud meséli a borvidék múltjáról, jelenéről, és talán jövőjéről is. Tájépítész, esztéta, nem mellesleg doktori dolgozatát a Balaton-felvidéki szőlőhegyekről írta

„Az élet és a táj jellemzője is a folyamatos változás. Feladatunk e változásban az értékek, hagyományok, a finom sajátosságok és az új technológiák, ismeretek, szokások közötti összhang megteremtése.”

Időpontok:

Minden alkalommal 15:00-kor kezdődnek az előadások és körülbelül 3 órán át tartanak. Az előadások alatt 3 bort kóstolunk amik mellé falatkákkal készülünk. Az előadások a Hableányban lesznek.

// A változtatás jogát fenntartjuk

A helyszín

Park utca 26., Badacsonytomaj, Magyarország
bisztro@hableanybadacsony.hu
+36307011102

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Impresszum

- elnök -
Laposa Bence

- központi email cím -
balatonikor@kostolom.hu